Az alsó végtagi érszűkület kezelése

Az alsó végtagi érszűkület kezelés

Az alsó végtagi érszűkület kezelése csak azután kezdődhet el, miután orvosi vizsgálaton vettünk részt és a szakvélemény szerint érszűkület fedezhető fel a lábban. Az érszűkület tünetei a lábban úgy ismerhetőek fel, hogy járás közben a páciens fájdalmat vél felfedezni lábizomzatában, és/vagy vádlija begörcsöl, így lassabban kell járnia, gyakran meg-megállnia, hogy a fájdalom és a görcs enyhüljön, a láb kipihenje magát.

Ennek az az oka, hogy az alsó végtagok vérkeringése romlik és emiatt a vérellátás nem lesz megfelelő a lábban. A láb érszűkületének egyes változatai okozhatják a beteg lábának elvesztését, így mielőbbi kezelést igényel. Az érszűkület kezelése a lábban csakis akkor kezdhető meg, ha a koszorús erekre, illetve az agyi erekre kiterjedő vizsgálaton is átesik a beteg.

Az orvos ekkor megállapítja, hogy az érszűkületnek mely típusa fedezhető fel a betegnél, végül a kórkép típusa és súlyossága határozza meg, hogy mely gyógymódot alkalmazzák a páciens alsó végtagi érszűkületénél. A Széndioxid Csizma kiváló segítséget nyújthat a lábnak az érszűkület kezelésében is értágító hatása révén, de megelőzés szempontjából is jó szolgálatot tesz.