Érszűkület kezelése

Az alsó végtagi érszűkület kezelése csak azután kezdődhet el, miután orvosi vizsgálaton vettünk részt és a szakvélemény szerint érszűkület fedezhető fel a lábban. Az érszűkület tünetei a lábban úgy ismerhetőek fel, hogy járás közben a páciens fájdalmat vél felfedezni lábizomzatában, és/vagy vádlija begörcsöl, így lassabban kell járnia, gyakran meg-megállnia, hogy a fájdalom és a görcs enyhüljön, a láb kipihenje magát. Ez a stádium az első fázis, ezt követően jelennek meg a súlyosabb tünetek. Érdemes ezt a betegséget minél előbb komolyan venni, és időben elkezdeni a megfelelő kezelését.

Az alsó végtagi érszűkület kezelése

A lábban jelentkező tünetek oka, hogy az alsó végtagok vérkeringése romlik és emiatt a vérellátás nem lesz megfelelő a lábban. A láb érszűkületének egyes változatai okozhatják a beteg lábának elvesztését, így mielőbbi kezelést igényel. Az érszűkület kezelése a lábban csakis akkor kezdhető meg, ha a koszorús erekre, illetve az agyi erekre kiterjedő vizsgálaton is átesik a beteg. Az orvos ekkor megállapítja, hogy az érszűkületnek mely típusa fedezhető fel a betegnél, végül a kórkép típusa és súlyossága határozza meg, hogy mely gyógymódot alkalmazzák a páciens alsó végtagi érszűkületénél.

Az alsó végtagi érszűkület kezelés

A Széndioxid Csizma kiváló segítséget nyújthat a lábnak az érszűkület gyógyításában értágító hatása révén, de megelőzés szempontjából is jó szolgálatot tesz. Ez a technológia nem új találmány, hiszen az emberek több száz éve ismerik már a szén-dioxid erekre gyakorolt jótékony hatását:

  • segít az érszűkület kezelésében és megelőzésében
  • segít a diabétesz kezdeti stádiumának kezelésében
  • segít bizonyos gombás fertőzések megszüntetésében
  • segít a köszvény kezelésében

Nagyon sok gyógyfürdő és egyéb alternatív gyógyító eszköz létezik, de ezek többsége nem vihető haza, el kell járni a kezelésekre, és ez bizony sokak számára elég nagy nehézséget okoz, főleg ha beteg a lába.

Otthoni gyógymód csizmával és patronokkal

Érszűkület stop!

Az aranycsizma fokozza a lábak vérkeringését, és akár az otthon kényelmében is képes kezelni magát a beteg. Nem kell mást tennie, csak kényelmesen le kell ülnie, és naponta egy 40 perces kezelést elvégeznie. A kezelés ideje alatt bármilyen ülő tevékenység folytatható, tehát akár tévézés vagy olvasás közben is gyógyulhat a beteg láb.

Az eldobható kivitelű menetes patron 16 g szén-dioxiddal van töltve. A kezdő csomag 10 darab kezelésre alkalmas patront tartalmaz, ami igény szerint utánrendelhető. A kezelés előtt érdemes meleg vízben áztatni és megmosni a lábat, hogy a bőr pórusai kitisztuljanak. A kezdőcsomag további kellékei:

  • 1 db "NASA" Arany színű speciális csizma
  • 1 db pufferrel (lufi) ellátott adagolótest
  • 1 db thermotasak
  • 10 db szén-dioxid patron 16 g töltési súllyal/db

Egyéni otthoni használat bemutatása

Tapasztalatok, vélemények

A tapasztalatok alapján nagyon jó visszajelzések érkeznek az érszűkület kezelése során. A betegek könnyű lábérzetről és könnyed járásról számolnak be, és a fájdalom az első csomag patron után rendszerint elmúlik. Mindenképpen érdemes kipróbálni ezt az eszközt, hiszen nem egy betegnek mentette meg a lábát és segítette a gyógyulását.