Köszvény kezdeti stádiumának kezelése

Köszvény kezdeti stádiumának kezelése

A köszvény kezelése már a kezdeti tünetek után meg kell, hogy kezdődjön. Ez a lábban jelentkező ízületi gyulladás okozza, hogy a térd, a boka, illetve a nagylábujj ízületei megduzzadnak, roppant érzékenyekké válnak és környező bőr tapintása forró lesz. Továbbá, a láb egyéb területein fájdalom érzékelhető, és kipirosodik a bőr. Ha a beteg ezeket a jeleket tapasztalja lábán, előfordulhat, hogy éppen köszvényes rohama van.

Hajlamosító tényező, ha a családban valamely felmenő is köszvényben szenved. A tünet együttes férfiaknál jelenik meg gyakrabban, de a menopauza jelentkezésével a nőknek is megnő az esélyük a köszvény kialakulásra lábukban. A köszvény kezelése a test húgysav-szintjének ellenőrzése és egyéb vizsgálatok után kezdődhet meg. A köszvény kezelése során az orvos kezeli a beteg akut rohamát is fájdalomcsillapítóval, de csökkenti a szervezet húgysav-szintjét is gyógyszerekkel.

A köszvényes lábat hirtelen roham esetén úgy kezelheti a beteg, hogy lepihen, és jeges borogatást alkalmazva csökkenti mind a duzzanatot, mind a forróság érzését lábán, és mielőbb beveszi gyógyszerét. A köszvényes állapot javulását ma már elősegíthetjük a Széndioxid Csizmával is, hiszen ez a gyógyászati segédeszköz a természet erejével teszi jobbá egészségügyi állapotunkat, és enyhíti a köszvény tüneteit.