Krónikus sebek, gombás fertőzések kezelése a lábon

Sebek, gombás fertőzések kezelése a lábon

A krónikus sebek, gombás fertőzések kezelése a fertőzött lábon már a kezdeti tünetek megjelenése után meg kell, hogy kezdődjön. A lábgombásodás tüneteivel a beteg gyakran azért nem kér segítséget, mert szégyelli azt. Azonban minél tovább odázza a gyógykezelést, annál nagyobb valószínűséggel fog megjelenni valamilyen sebesedés a lábon. A láb gombásodása elég gyakori a világban, csak Magyarországon a lakosság több mint fele fertőződött már meg valamilyen szinten lábgombával.

Leggyakrabban a közös zuhanyzókban terjed a gombás fertőzés, azonban könnyen terjed az uszodákban is. A lábgomba spórák leggyakrabban a nem megfelelően megtörölt lábon tapadhatnak meg a lábujjak közti nedves területet használva táptalajként. A gombásodás gyakran visszatérő betegséggé válik, mert a beteg tovább használja műszálas anyagból készült zoknijait és műanyag cipőit, emiatt kialakulhat krónikus fertőzés is.

Ha a beteg a láb gombásodásának első tünetei után nem kap kezelést, úgy azt könnyen átadhatja családtagjainak is. Mivel a gombákra kifejezetten negatív hatással van a széndioxid, így nem is találhatnánk jobb segítséget, mint a Széndioxid Csizma. A széndioxidos kezeléssel örökre búcsút inthetünk a gombás fertőzéseknek lábunkon, és az azzal járó krónikus sebek kialakulásának.